„ReForce“ konkurs za podršku udruženjima

10.09.2014. @ 23:59

 

Program podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova

Javni poziv za finansiranje projekata udruženja u oblasti lokalnog održivog razvoja

Program podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova se izvodi u okviru projekta „ReForce – Jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave“

Program podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova izvodi se u partnerstvu sa opštinama Belom Palankom, Bosilegradom, Vladičinim Hanom, Vlasotincem, Novom Varoši, Raškom, Surdulicom, Trgovištem i Čajetinom i gradovima Užicem i Vranjem. 

Ciljevi programa

Opšti cilj Programa  je dostizanje održivog razvoja lokalnih zajednica u Srbiji koji počiva na saradnji civilnog društva i lokalnih vlasti u ostvarenju lokalnih strateških prioriteta, zadovoljenju specifičnih lokalnih potreba i rešavanju konkretnih problema.

Specifični ciljevi Programa su:

- Ojačati ulogu civilnog društva u razvoju zajednice kroz partnerstvo javnog i civilnog sektora u rešavanju konkretnih problema lokalne zajednice;

- Unaprediti transparentnost i odgovornost jedinica lokalne samouprave kroz uključivanje udruženja u kreiranje i sprovođenje lokalnih razvojnih politika;

- Povećati učešće građana u javnom životu zajednice i procesu donošenja odluka

Ko može da se prijavi

Na konkurs mogu da se prijave udruženja koja su registrovana na teritoriji jedne od partnerskih opština ili gradova, imaju podružnicu na teritoriji jedne od partnerskih opština i gradova, ili sprovode aktivnosti na teritoriji jedne od partnerskih opština ili gradova.

Raspoloživa sredstva 

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Programa podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova su 16.600,00 evra.Na teritoriji jedne od partnerskih opština i gradova može biti dodeljen najviše jedan grant za projekte udruženja.  

Najveći mogući iznos pojedinačnog granta koji se dodeljuje udruženjima u okviru ovog Programa je 2.000,00 evra

Rok za podnošenje predloga projekata je 10. septembar 2014. godine, u 23:59 h.

Predstavljanje programa za udruženja sa prostora Grada Užica, Opštine Čajetina i Opštine Nova Varoš održaće se 2. septembra 2014. godine, u 11:00 h, u hotelu „Zlatiborska noć“ (Bela zemlja bb, 31000 Užice).

Predstavljanje programa za udruženja sa prostora Opštine Raška održaće se 2. septembra 2014. godine, u 17:00 h, u sali Skupštine Opštine Raška (Predraga Vilimonovića 1, 36350 Raška).

Predstavljanje programa za udruženja sa prostora Grada Vranja, Opštine Vlasotince, Opštine Bele Palanke, Opštine Bosilegrad, Opštine Vladičin Han, Opštine Surdulica i Opštine Trgovište održaće se 3. septembra 2014. godine, u 11:00 h, u zgradi Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ („Gigina kuća“, Lole Ribara 2, 16210 Vlasotince).

Opširnije smernice za podnošenje predloga projekata, kao i projektnu dokumentaciju možete preuzeti ovde:

Javni poziv 

Obrazac za pisanje predloga projekta

Obrazac za pisanje budžeta predloga projekta

 

Pitanja u vezi sa konkursom možete da pošaljete na adresu elektronske pošte reforce@bos.rs  ili da ih postavite pozivanjem na broj telefona 011/3061 372 do 9. septembra 2014. godine, do 17:00 h.